Tűz a visegrádi Hotel Silvanusban

Tűz visegrádi Hotel Silvanus szálloda

A szálloda tetőszerkezete teljesen leégett

2024 március 9-én délelőtt tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban. A tűzoltók kemény munkával oltották el a tüzet, mely szombat délelőtt, valószínűleg elektromos hiba miatt keletkezett. A katasztrófavédelem szombat délután közölte, hogy a helyzet stabilizálódott, és senki sem sérült meg az eset során.

A tűzoltók tizennégy vízsugárral vették fel a harcot a lángokkal, melyek a szálloda negyedik emeletét és a tetőszerkezetet érintették. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt dolgozó egységek között több, mint száz hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt. A beavatkozáshoz a környező településekről is érkeztek segítők.

Pintér Róbert, a Hotel Silvanus igazgatója elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, mely a szálloda negyedik emeletéről indult ki. Fontos kiemelni, hogy az eset során sem vendégek, sem alkalmazottak nem sérültek meg, mindenki biztonságban volt.

Az épületet kétszázharminc embernek kellett elhagynia, buszok és melegedők álltak rendelkezésre számukra. Emellett a Hotel Silvanus alkalmazottai minden segítséget megadtak annak érdekében, hogy szükség esetén új szállást biztosítsanak számukra.

Pintér Róbert hangsúlyozta, hogy a szálloda jelentős károkat szenvedett, különösen a könnyűszerkezetes tető. A szálloda szobáinak nagy részét kiadták a tűz kitörésekor és a vendégek elhelyezése folyamatos volt. Többségük ideiglenesen a környező épületekben és melegedőbuszokban várakozott az oltás idején.

A szálloda tervezett rendezvényei közül többet át kellett helyezni. Egy nemzetközi konferenciát, amelyet eredetileg a Hotel Silvanusban tartottak volna, most Budapestre vittek át.

Az újjáépítés a felmérés után megkezdődik, de a jövőbeli foglalási lehetőségek még bizonytalanok. Pintér Róbert szerint a következő hetek eredményeitől függ majd, hogy mikor nyithatnak meg újra.

Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy jelenleg az utómunkálatok zajlanak a Hotel Silvanusban és a tűzvizsgálat is folyamatban van, hogy a pontos kiváltó okra fény derüljön.

A tűzvész a Hotel Silvanusnak jelentős károkat okozott mind anyagi, mind szervezési szempontból. Az eset alapos vizsgálata után derül majd ki, hogy mikor állhatnak vissza teljes mértékben a szálloda szolgáltatásai és mikor nyithatnak újra a foglalási lehetőségek a vendégek számára.

A fotón tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .