Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek

üzlet nyitás

Fokozatosan újranyithatnak az üzletek és szolgáltatások az országban április 7-től. Az üzletek négyzetméter arányosan fogadhatnak vásárlókat és be kell tartani a szociális távolságtartás szabályait.

Országos tisztifőorvos szerint az újranyitás mellett is fontos a fokozott óvatosság és az eddigi járványügyi szabályok betartását kérte mindenkitől a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai, online sajtótájékoztatóján.

A fotón bizsukat árusító üzlet bejárata Budapesten, a Váci utcában 2021. április 7-én. Ezen a napon lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartók újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.

Április 6-án beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt.

fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .