A Szallas Group román szállásközvetítőt vásárolt

Litoralulromanesc román szállásközvetítő portál - szálloda, turisztika

Szallas Group újabb lépése: megvásárolta a Litoralulromanesc.ro szállásfoglalási platformot

Újabb jelentős felvásárlást hajtott végre a Szallas Group, a Szallas.hu platform tulajdonosa, amikor megszerezte a Litoralulromanesc.ro szállásközvetítő oldalt üzemeltető cég 80 százalékos tulajdonjogát. A tranzakcióval a román tengerpart szálláskínálatának jelentős része került a magyar cégcsoport portfóliójába – közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a Creative Eye SRL, a Litoralulromanesc.ro tulajdonosa 80 százalékos részesedésének felvásárlása 16,8 millió euróba (6,6 milliárd forint) került, beleértve a zárónapon rendelkezésre álló nettó készpénzállományt is. A tranzakció további részét képezi, hogy a Wirtualna Polska Holding, a Szallas Group tulajdonosa, 2025-ben megvásárolja a fennmaradó 20 százalékos részesedést is, miután jóváhagyták a 2024-es pénzügyi kimutatásokat. A fennmaradó rész értékét az adásvételi szerződésben rögzített feltételek alapján határozzák meg.

Az economedia.ro információi szerint a kétlépcsős tranzakció összértéke 21 millió euró (8,254 milliárd forint), ami rekordösszegnek számít a romániai idegenforgalmi ágazatban. A Litoralulromanesc.ro-t Ionut Nedea romániai üzletember alapította közel 20 évvel ezelőtt és mára piacvezetővé vált a fekete-tengeri turizmus területén, mind az ügyfelek száma, mind az árbevétel tekintetében.

A Szallas Group közleményében kiemelte, hogy a Litoralulromanesc.ro portfóliójában szereplő 380 szállodából 330 kínálatát teszik elérhetővé, ami jelentős lépés annak érdekében, hogy a cég Kelet-Közép-Európa turizmusának meghatározó szereplőjévé váljon. A portfólióban található szálláshelyeken a vendégek 2023-ban 45 millió eurót meghaladó összértékben foglaltak. Tavaly a cég mintegy 3 millió euró EBITDA-t (kamat- és adófizetés, valamint leírások és értékcsökkenés előtti alapszintű pénzügyi eredmény) termelt.

A Litoralulromanesc.ro kiválóan illeszkedik a Szallas Group stratégiájába, amely már 2020-ban megvásárolta a helyi OTA-t és a Travelminit.ro-t, mely elsősorban Románia szárazföldi régióira koncentrál. 2023-ban a Travelminit.ro-n keresztül 30 millió euró értékben foglaltak a vendégek.

A Szallas Group jelenleg online szállásfoglaló portálokkal rendelkezik Magyarországon (Szallas.hu), Lengyelországban (Nocowanie.pl), Romániában (Travelminit.ro), Csehországban (Hotel.cz) és Horvátországban, több mint 80 ezer foglalható szálláshely-partnert kínálva a vendégeknek.

Korábbi tájékoztatójuk szerint a magyarországi cégek árbevétele 2023-ban 9,2 milliárd forint volt, ami közel 10 százalékos növekedést jelent 2022-höz képest. A Travelminit International SRL pedig 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, ami 63 százalékos növekedés egy év alatt.

Ezzel az akvizícióval a Szallas Group ismét bizonyította, hogy elkötelezetten dolgozik azon, hogy vezető szerepet töltsön be a régió turizmusában, tovább erősítve jelenlétét és kínálatát a piacon.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .