Új Ibis Styles szálloda nyílik Debrecenben

Ibis Styles szálloda Debrecen

Régóta várt fejlesztés a debreceni Nemzetközi Repülőtér közelében

Debrecenben új fejezet kezdődik a város turizmusában, az Accor és a Xanga Csoport közös megállapodásának értelmében, amelynek eredményeként az Ibis Styles szálloda 2025-ben nyitja majd meg kapuit. Ez az építmény nemcsak egy újabb szálloda lesz, hanem az első ilyen jellegű létesítmény a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében.

Az új épület négy emeletes lesz, összesen 73 szobával és 20 apartmannal. Az Ibis Styles szálloda kiválóan kiszolgálja majd az üzleti utazókat is, hiszen modern tárgyalóhelyiségekkel, étteremmel, bárral és kávézóval várja vendégeit.

Az Ibis Styles a világszerte elismert Accor csoport tagja, amely több mint 45 országban, több mint 560 helyszínen üzemeltet szállodákat. A szálloda üzemeltetője, az Accor HotelServices Magyarország Kft. hatalmas lendülettel kezdi meg működését Debrecenben.

A Xanga Csoport, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportja hosszú évek óta foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Az ő kezdeményezésüknek köszönhetően valósulhat meg ez az új turisztikai központ Debrecenben.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere. Az utasforgalom folyamatos növekedést mutat. 2022-ben a regisztrált utasok száma már meghaladta a 250 ezret, és 2023-ra várhatóan további növekedés várható, amely elérheti a 300 ezres szintet. Az iparági szakértők becslései szerint az utasforgalom 2025 körül visszaállhat a 2019-es szintre, majd 2030-ra akár el is érheti a 1,5-2 millió utast. Ez a dinamikus növekedés kiváló lehetőséget teremt a város számára a turizmus terén és elősegítheti a gazdasági fejlődést.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Debrecen International Airport Kft., 2021-ben 1,8 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, miközben adózás utáni vesztesége 856 millió forint volt. Az éves növekedés folytatódott, hiszen 2022-ben a cég nettó árbevétele 2,45 milliárd forintra emelkedett, bár az adózás utáni veszteség is nőtt és elérte az 1,5 milliárd forintot.

Mindez azt mutatja, hogy Debrecen és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér egy olyan dinamikusan fejlődő régió része, ahol az új szálloda megnyitása új lendületet adhat a turizmusnak és a gazdasági növekedésnek egyaránt. Az Ibis Styles szálloda várhatóan nemcsak a városban, hanem az egész térségben is vonzó úti célpont lesz, ami további turisták vonzásához és helyi vállalkozások fejlődéséhez vezethet. Ez az új fejlesztés a város és környékének együttműködésének eredménye, és remélhetőleg hosszú távú sikert hoz a régió számára.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .