6 új járatot indít a Wizz Air Budapestről

Wizz Air légitársaság

A Wizz Air bejelentette, hogy hat új járatot indít Budapestről, amelyekkel közvetlen repülési lehetőségek nyílnak Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába. Az új útvonalak júniustól lesznek elérhetőek és a vállalat további sűrűsítést ígér az alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai és párizsi járatokon. A Wizz Air különleges charter járatokat is üzemeltetni fog a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt, Budapestről és Debrecenből.

A társaság közleménye szerint az új járatokkal a magyarországi utasszám 6,67 millióra nő, ami 15 százalékkal több a tavalyi évhez képest. Budapesti bázisuk további két repülőgéppel bővül, így a fővárosi flotta 16 gépből fog állni. Emellett Debrecenben is beüzemelnek egy repülőgépet, ami további lehetőségeket teremt a régió légi közlekedésében.

A légitársaság jelenleg 201 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépet üzemeltet, flottájuk átlagéletkora mindössze 4,2 év. A vállalat 2023-ban rekordot döntött, több mint 60,3 millió utast szállítottak, ami közel 32 százalékkal több, mint az előző évben. Magyarországon 5,2 millió utast szállítottak, ami 29 százalékos növekedést jelent.

A Wizz Air tavaly közel száz új járatot indított, flottájuk 32 új repülőgéppel bővült, melyek összesen 263 millió kilométert repültek. Az árbevételük 134 százalékkal nőtt, elérve a 3,896 milliárd eurót az előző üzleti évben, miközben az utasforgalom 88 százalékkal emelkedett, elérve a 51,072 milliót. Az EBITDA (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény) 134,3 millió eurót ért el, míg az előző évben még 23,3 millió eurós veszteségüket könyvelték el. A cég nettó vesztesége 642,5 millióról 535 millió euróra csökkent a 2021/2022-es üzleti évben.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .