A Buena Vista Social Club sztárjának búcsúkoncertje

Omara Portuondo, Buena Vista Social Club koncert - kultúra

Omara Portuondo Budapesten lép fel búcsúturnéja alkalmából

A latin zene legendás alakja, Omara Portuondo, búcsúturnéja alkalmából érkezik Budapestre, hogy elbúcsúzzon hűséges rajongóitól. A Buena Vista Social Club kiemelkedő tagjaként és későbbi szólókarrierjével világszerte elismertté vált énekesnő 2024. október 6-án ad koncertet Magyarországon.

Portuondo, aki Kubában látta meg a napvilágot 1930-ban, évtizedek óta formálja és gazdagítja a latin zene világát. „Filin” műfajával, melyben amerikai torch songokat és kubai dzsesszt ötvöz, egyedülálló stílusával és lenyűgöző hangjával hódította meg a közönséget világszerte. 1997-ben debütált az Egyesült Államokban, a Carnegie Hallban, és azóta is szerte a világon turnézik, folyamatosan szórakoztatva és megérintve rajongóit.

A művésznő pályafutását szülei és nővére, Haydee inspirálta, miközben kihívásokkal teli politikai időkben is kitartott zenei hivatása mellett. A Buena Vista Social Club projekt, melyet Ry Cooder indított el, tovább lendítette karrierjét, hozzájárulva nemzetközi hírnevének növeléséhez. Az együttessel elért sikerek mellett legutóbbi szólóalbuma, a „Vida” Latin Grammy-díjat zsebelt be, és az amerikai Grammy-díjra is jelölték.

A 2024-es turné során Portuondo újabb kihívások elé néz, miközben számos országba látogat el, köztük Spanyolországba, az Egyesült Államokba és most Magyarországra is. Ez az út egyben lehetőséget teremt számára arra, hogy bemutassa a kubai zene gazdagságát és sokszínűségét a világ különböző pontjain, bizonyítva, hogy a zene nem ismer határokat.

A budapesti koncert különleges alkalom lesz mindazok számára, akik szeretnék közelebbről megismerni és élőben átélni a legendás Omara Portuondo művészetét. A Green Stage Production iroda által szervezett esemény egyedülálló hangulatban kínálja majd a latin zene és kubai kultúra varázslatos világát, melyben a szenvedély és az érzelmek központi szerepet játszanak. A rajongók az énekesnő életművének legnagyobb dalait élvezhetik majd, miközben egy felejthetetlen élmény részesei lesznek.

Az eseményre való belépő megvásárlásával nem csupán egy lenyűgöző koncertet kapnak a vendégek, hanem támogatják is a Green Stage Production által képviselt környezettudatos értékeket. A cég minden koncert és előadás energiafelhasználásából származó ökológiai lábnyomot kompenzálva fákat ültet Magyarországon, így hozzájárulva a környezet védelméhez és fenntarthatóságához.

fotó: Green Stage Production

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .