Innováció és Közösség az EFOTT fesztivál 2024 mottója

EFOTT fesztivál 2024, Velencei-tó - turisztika

Az EFOTT az egyetemi közösségek nyári Ünnepe a Velencei-tó partján

Az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója fesztivál idén is a Velencei-tó partján várja a fiatalokat és a családokat július 10. és 14. között. Az esemény nemcsak a zene és szórakozás jegyében telik, hanem a szakmai találkozások és innovatív megoldások bemutatásának helyszíne is lesz. Az idei év különlegessége, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium 500 EFOTT-bérletet ajánl fel külhoni felsőoktatási intézmények hallgatói számára, így nemzetközi szinten is még nagyobb hangsúlyt kap a fesztivál.

Sztárfellépők és változatos programok

Az EFOTT idén is kitett magáért, hiszen a legnagyobb hazai előadók koncertjei teszik még vonzóbbá a programot. Olyan nevek lépnek színpadra, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana és a Punnany Massif. A fesztivál több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket.

Innováció és fenntarthatóság a középpontban

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, melynek központi gondolata a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora elmondta, hogy a látogatók különféle kiterjesztett valóság-megoldásokkal és applikációkkal is találkozhatnak. „Bemutatkozik a Smart Flower, vagyis az okos napraforgó is, amely a nap irányának megfelelően forog és gyűjti a napenergiát, amit 100 százalékban felhasználunk például mobiltelefonok töltésére” – tette hozzá.

A családok és a fiatalok egyaránt találnak programokat

Az EFOTT fesztivál célja, hogy minden korosztály számára vonzó programokat kínáljon. Dr. Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy a 14 év alattiak szülői felügyelettel ingyenesen látogathatják a fesztivált. Emellett új, önálló jegytípust is bevezettek a nappali eseményekre, ezzel is lehetőséget teremtve a családok számára a részvételre.

Nemzetközi kapcsolatok erősítése

Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára bejelentette, hogy 500 EFOTT-bérletet ajánlanak fel külhoni felsőoktatási intézmények hallgatói számára. „A magyar felsőoktatás versenyképes, vonzó, identitásőrző és közösségépítő. Versenyképes egyetemeink vannak, amelyek vonzók is, hiszen már több mint 310 ezren vannak a felsőoktatásban” – hangsúlyozta az államtitkár.

Borkultúra és Gasztronómia

Az EFOTT idei kínálatában a borkultúra is kiemelt szerepet kap. Rókusfalvy Pál miniszteri biztos bejelentette, hogy a „Buborékok Nyara” rendezvénysorozat részeként az EFOTT-on is népszerűsítik a magyar borkultúrát. „Szeptembertől három magyar egyetemen indítunk Borkatedra szemináriumot a magyar borról” – jelentette ki.

Az EFOTT nem csupán egy zenei fesztivál, hanem a tudás, az innováció és a közösségi élmények találkozási pontja is. A szervezők idén is mindent megtesznek, hogy a fesztivál emlékezetes élményt nyújtson minden résztvevő számára július 10. és 14. között a Velencei-tó partján.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .