Magyar tehetségek a Sziget 2024 fesztiválon

Sziget Fesztivál, Azariah koncert - turisztika

Idei fellépők és programok a Sziget színpadjain és helyszínein

Az idei Sziget Fesztivál ismét hatalmas élményeket ígér a látogatóknak, hiszen a nagyszínpadon olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Azahriah, Beton.Hofi és a Margaret Island. A rendezvény augusztus 7-től 12-ig tart, és több száz magyar előadót vonultat fel különböző helyszíneken.

A fesztivál szervezői kedden jelentették be, hogy a nagyszínpad mellett a Colosseum, a Bolt Party Aréna, a Revolut Színpad, a The Buzz, a dropYard, a Petőfi Színpad, a Global Village és a Sziget Beach is otthont ad a hazai zenészeknek – tájékoztatott az MTI. Azahriah, aki nemrég három teltházas koncertet adott a Puskás Arénában, a headliner előtti sávban lép fel, és akár 60-70 ezer fős közönség előtt mutathatja be produkcióját.

Beton.Hofi különleges műsorral érkezik, mivel a világhírű Rajkó Cigányzenekarral lép fel. A Margaret Island idén tízéves és első alkalommal szerepel a Sziget nagyszínpadán, ahol a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közösen nyújtanak összművészeti produkciót.

A Revolut Színpadon a Platon Karataev és az Analog Balaton, a Bolt Arénában a Next Level partysorozat alapítói, Dublic és B’Andre, valamint a Be Massive brandet képviselő Metha lépnek fel. A Colosseum több mint húsz hazai fellépőnek ad helyet, míg a dropYard a hip-hop és rap rajongóinak kínál programot, többek között Pogány Indulóval és Ótvar Pestissel.

A The Buzz színpadon, korábbi nevén Európa Színpadon, olyan előadók lépnek fel, mint Co Lee, Elefánt, a Freakin’ Disco, Anahit, iamyank és a Jazzbois. A Sziget Beach-en Barabás Lőrinc, Superflake, Zsüd, Naga & Beta és számos DJ csapat, például a Hulable, az Eclipse Bali, a Budapest Calling, a Syndanz, a Treehouse crew és a Sandbox garantálják a fergeteges hangulatot.

A Global Village helyszínen a Besh o Drom, a Bohemian Betyars, a Duckshell, a Romano Drom és ZitheRandom nyújtják a legjobb zenei élményeket. A Petőfi Színpadon az Esti Kornél, az Ivan & The Parazol, Abigél, az Anna and the Barbies, a Sziámi, a Lazarvs és a Devil’s Trade lépnek fel.

Nemcsak zenei programok várják a látogatókat. A Színház és Tánc helyszínen az AHA Kollektíva, Oberfrank Réka, Cserepes Gyula, Tózsa Mikolt és a Sleeping Beauty Project előadásait élvezhetjük. A sétáló utcaszínházak között a Brass On The Road és az Óriás Buborék Show garantálja a szórakozást, míg a Cirque du Sziget nagysátrában a Baross Imre Artistaképző növendékei kápráztatják el a közönséget.

A Magic Mirror programja is bővelkedik hazai fellépőkben. Itt lép fel a mius, a Triton és a Pamperers workshopjai, valamint a záróbulit három progresszív hazai csapat közös produkciója szolgáltatja. A Trojka Színházi Társulás Gryllus Dorka rendezésében, Lakatos Márk főszereplésével mutatja be előadását, a Sziget Comedy színpadán pedig Nagy Kitty és Said Dániel nevetteti meg a közönséget.

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél több magyar tehetséget sorakoztat fel, izgalmas programokkal és változatos műfajokkal várva a látogatókat. A Sziget tehát idén is felejthetetlen élményeket kínál minden résztvevő számára.

fotó: Sziget

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .