Jazzfest Budapest 2023 zenei fesztivál

Jazzfest Budapest 2023 zenei fesztivál

Hétfőn veszi kezdetét a Jazzfest Budapest, melynek során a jazz iránt érdeklődő közönség négy világsztár, Steve Gadd, Patricia Barber, Richard Bona és Snétberger Ferenc lenyűgöző előadásait élvezheti az Erkel Színházban, tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hétfő este az Erkel Színház színpadán a jazz és pop zene egyik kiemelkedő és legnagyobb hatású dobosa, Steve Gadd áll közönség elé. Gadd olyan legendás előadók oldalán játszott, mint Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn. Az idei fesztiválra Budapestre érkező zenészek is nemzetközi hírnévnek örvendenek. A gitáros Michael Landau játszott például Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchellel. Walt Fowler trombitajátéka gazdagította Frank Zappa, Ray Charles és a Toto produkcióit. A billentyűs Larry Goldings pedig olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield és David Sanborn.

Kedden este Snétberger Ferenc lép fel és ez az este különleges lesz, mivel ez az egyetlen budapesti koncertje az idei évben. A Berlinben élő gitárművész és zeneszerző világszerte ismert az improvizációs művészetének köszönhetően, amely számos különböző műfajt ötvöz. Repertoárja a magyar roma hagyományoktól a brazil zenén át egészen a flamencóig terjed, mindemellett a klasszikus gitár és a jazz is ihletforrásként szolgál neki.

A chicagói Patricia Barber szintén kedden este áll a közönség elé, ezúttal egy különleges, exkluzív, intim és interaktív koncerttel kvartettjével az Aria Hotelben. Barber és zenekara november 9-én is újra koncertezik az Erkel Színházban. A közönséget egy felejthetetlen zenei élmény várja, amely a dzsessz műfaját olyan egyedi módon tárja a hallgatók elé, ahogyan csak ők képesek.

A fesztivál szerda esti fellépője a Grammy-díjas Richard Bona lesz, aki a világ egyik legkiválóbb basszusgitárosa, zeneszerző és multiinstrumentalista. Zenéjében Afrika hagyományait, kultúráját, szépségét és problémáit dolgozza fel, és ezzel egyedi kapcsolatot teremt a közönséggel. Richard Bona a világzene, a dzsessz és az afropop egyik meghatározó alakja és a színpadon biztosan felejthetetlen élményt nyújt a Jazzfest Budapest látogatóinak.

A Jazzfest Budapest eseménysorozatán a dzsessz szerelmesei egyedi koncertek sorát hallgathatják meg, amelyek világsztárokat vonultatnak fel és garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak a zene iránt érdeklődők számára. A rendezvény november 9-ig tart, és ígéretes heteket ígér mindazoknak, akik szívesen merülnek el a különleges zenei világban.

Jazzfest Budapest 2023

2023 november 6-9.
Budapest

Bővebb információ a fesztivál honlapján és az esemény facebook oldalán

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .