Francia siker a Patisserie Világkupa 2024 európai selejtezőjén

Francia siker a Patisserie Világkupa 2024 európai selejtezőjén - gasztronómia

Olaszország és az Egyesült Királyság a dobogó második és harmadik fokán

A Patisserie Világkupa európai selejtezőjén a francia csapat, Haruka Atsuji vezetésével (csokoládé kategória) és Jérémy Massing-gel (cukrász kategória), végzett az első helyen. A két napos versenyt a Párizsi Porte de Versailles területén rendezték és hét európai ország vett részt a megmérettetésen. Az olasz és az egyesült királyság csapatai állták a dobogó második és harmadik fokára. A három legjobb csapat jogosult a Patisserie Világkupa Nagydöntőjére, amelyet 2025. január 24-én és 25-én rendeznek meg a következő Sirha Lyon eseményen.

A Nemzetközi Szervező Bizottság elismeréssel jutalmazta Svédország, Svájc és Belgium kreatív teljesítményét és Wild Card-dal jutalmazta őket, amely biztosítja a részvételt a Nagydöntőben.

A győztes francia csapat, Haruka Atsuji és Jérémy Massing, mindössze 5 óra 30 perc alatt alkottak három fagyasztott desszertet Capfruit gyümölcsökről, három péksüteményt Elle & Vire tejtermékekből, nyolc éttermi stílusú desszertet Valrhona csokoládéból, két művészeti alkotást, egyet cukorból és egyet csokoládéból, és egy büfét, amely magában foglalta ezeket az alkotásokat.

Az idén újdonságként bevezetett péksütemény, az Elle & Vire egy helyi különlegesség, a Paris-Brest újragondolása volt, hogy kiemelje a helyi kulináris örökséget. Az éttermi stílusú desszert feladat egy Valrhona forró csokoládé souffléval újított, amely külön kihívás, mivel a soufflé technikát és precizitást igényel ízben és sütésben egyaránt, valamint elemeket, amelyekre a zsűri tagjai különösen szigorúan figyeltek, akik maguk is étterem-chefek.

A verseny végén Pierre Hermé, a Patisserie Világkupa elnöke, Stéphane Leroux, az idei verseny tiszteletbeli elnöke és a zsűri összes tagja elismeréssel jutalmazta a három csapat munkáját és technikai teljesítményét, amelyért kijutottak a 2025. januári Nagydöntőbe.

A francia csapat kiemelkedett a tündérvilág témájú desszertjeivel. A jelöltek alkotásai közé tartozott egy fagyasztott desszert, amely friss ízeket, mint az őszibarack és a málna kombinált krémes textúrákkal, mint a joghurt fagylalt és a vanília parfait, egy újragondolt Paris-Brest clementine és mogyoróval, és egy éttermi stílusú desszert „L’Éphémère” néven, csokoládé souffléval, valamint egy körte charlotte-tal.

A Delice & Création érkezésével fontos partnerként a Patisserie Világkupa összeolvad a „Mondial des Arts Sucrés” -vel, tekintettel a közös értékeikre és a kiválóság és sokszínűség iránti elkötelezettségükre. Ez az európai forduló mérföldkő a verseny történelmében, amely 1989 óta egyesíti a cukrászcsaládot és ezáltal a szakma világversenyévé teszi.

Az idei verseny tiszteletbeli elnöke, Stéphane Leroux, elragadtatva nyilatkozott: „Ez a verseny lehetőség arra, hogy bemutassuk készségeinket és szakértelmünket. Tegnap és ma is láthattunk néhány nagyon szép alkotást, hihetetlen technikai tudással. Öröm látni, hogy a jelöltek mind keményen dolgoznak, hogy a lehető legjobbat nyújtsák, és hogy nemcsak Európában, hanem az egész világon népszerűsítsék a cukrászatot.”

Az évet a kontinentális válogatókkal folytatják, 2024. június 11-én az Amerikai válogatóval New Orleansban, az Egyesült Államokban, majd a Nagydöntővel 2025. január 24-én és 25-én a következő Sirha Lyon eseményen.

fotó: Alexandre Alloul

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .