A Gellért Szálló a Mandarin Oriental üzemeltetésében nyílik meg

Hotel Gellért szálloda, Budapest - turisztika

A budapesti Gellért Hotel a nemzetközi hírű, felsőkategóriás szállodákat üzemeltető Mandarin Oriental szállodalánc működtetésében nyitja meg kapuit, várhatóan 2027-től, tudhattuk meg a BDPST Group MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A BDPST Group tulajdonában lévő Gellért Hotel 2024-től teljes körű, műemlékvédelmi előírásoknak megfelelő komplex felújításon esik át. Ez lesz a Mandarin Oriental első szállodája Magyarországon és a tervek szerint a felújítás után 143 vendégszobával, köztük 38 lakosztállyal fog rendelkezni. A projekt részeként a négy legikonikusabb belső termet – a Lobby, a Duna terem, a Zeneterem és a Gobelin terem – eredeti pompájuknak megfelelően rekonstruálják.

A felújítás nem csupán a történelmi részek helyreállítására összpontosít, hanem új funkciók integrálására is, amelyek szélesítik és javítják a szolgáltatások körét. Az épület eredeti fényét szeretnék visszaadni, miközben XXI. századi innovációkat, környezetbarát és energiatudatos elemeket is bevezetnek.

Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa és elnöke elmondta: „A Gellért Hotel talán Budapest legikonikusabb épülete, amely közel áll a legtöbb magyar ember szívéhez. Így amellett, hogy izgalmas ingatlanfejlesztési projektként tekintünk rá, hatalmas felelősséggel is tartozunk mind az épület és annak múltja, mind a budapesti lakosság felé.”

Laurent Kleitman, a Mandarin Oriental Group vezérigazgatója is kiemelte, hogy a Gellért Hotel esetében is ugyanazt az aprólékos megközelítést alkalmazzák, mint más történelmi ingatlanjaiknál a világ különböző pontjain. „Tiszteletteljesen építünk a helyi kulturális örökségre, miközben integráljuk a hotelbe a legmagasabb kortárs komfortot és fenntarthatósági normákat” – fogalmazott.

A BDPST Group 2022-ben vásárolta meg a Gellért Hotelt az Indotek csoporttól, amely 2019-ben szerezte meg a szállodát a Danubius Hotels-tól. A vállalat továbbra is elkötelezett az értékmentés és teremtés iránt, és azt tervezi, hogy a Gellért Hotel régi fényét visszaadva hosszú távú élményeket kínál majd vendégeinek.

fotó: danubiushotels.com

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .