Gordon Ramsay: alapvető főzési tippek és receptek

  ← All Categories


  Gordon Ramsay bemutat néhány alapvető főzési fogást, valamint néhány könnyen elkészíthető receptet. Kezdve egy sertésszelet kalifornia paprikával receptjével, a serpenyőben sült kagylón keresztül, egy töltött sült csirkéig.

  Gordon Ramsay tippjei

  Szerinte a főzés egyik legfontosabb alapvetése, hogy magabiztosan főzzünk és akkor nem lehet probléma. A legjobb barátod a serpenyő és az éles kések. Egy éles késsel dolgozni tízszer gyorsabb és hatékonyabb.

  Jótanács: hogy megakadályozzuk, hogy a vágódeszka csúszkáljon a munkafelületen, nedvesítsünk meg egy könyharuhát és tegyük alá. Sokkal könnyebb így dolgozni a konyhában.

  A zöldségpucoló nem csak a zöldségek megtisztítására jó. Szép hosszú parmezán sajt szeleteket tudunk vele vágni, gyönyörű csoki tekercseket készíthetünk vele.


  A borsörlő sokkal többre képes, mint hogy simán borsot őröljünk. A felső állító gombbal szabályozhatjuk, hogy milyen finomságú borsot őröljünk, akár egy salátához, vagy egy sült halhoz.

  A következő tippje, hogy hogyan tisztítsuk meg egyszerűen a fokhagymát, akár szeletelve, akár egészben akarjuk felhasználni a főzés során.

  Minél jobban ismerjük az alapanyogokat, annál könnyebb dolgunk van. Na és a vásárlás során, ha van alkalmunk rá kóstoljuk meg, mielőtt megvesszük!

  Gordon Ramsay receptjei

  Sertsészelet kalifornia paprikával, serpenyőben sült kagyló ropogós almasalátával, mely 10 perc alatt elkészíthető, és csirkemell és cikória marsala szószban, mely 20 perc alatt elkészíthető, valamint tengeri keszeg paradicsommal és zöldfűszeres salsával, mely 15 perc alatt készíthető el. Azt is megtudhatjuk, hogy Ramsay szerint hogyan készítsünk el egy finom töltött sültcsirkét.

  Gordon Ramsay könyvek.

   

  474 views

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .