SopronFest 2024 rendezvénysorozat

SopronFest 2024 urban fesztivál - turisztika

Gazdag kulturális élmények várnak a látogatókra

A soproniak és az ide látogatók számára különleges élményeket ígér a város második SopronFest elnevezésű rendezvénysorozata, mely május 10. és 19. között kerül megrendezésre. A szervezők által a sajtótájékoztatón bemutatott gazdag programkínálat több mint hetvenöt helyszínen és közel háromszáz eseménnyel várja az érdeklődőket.

Az esemény egyik alapítója, Lobenwein Norbert kiemelte, hogy az eseménysorozat hosszú távú célja a fenntarthatóság és a helyi közösségek bevonása. A rendezvény nem csupán kulturális, hanem gazdasági és társadalmi értelemben is jelentőségű a város számára.

A fesztivál másik alapítója, Fülöp Zoltán hangsúlyozta, hogy a SopronFest egy olyan „urbán fesztivál”, melynek célja a helyi értékek és kulturális örökség bemutatása. Az idei évben jelentős fejlődés figyelhető meg a programkínálatban és a résztvevő helyszínek számában, ami azt jelzi, hogy a rendezvény egyre népszerűbb és vonzóbb az érdeklődők számára.

Az idei fesztivál kínálata szerteágazó, a zene, irodalom, képzőművészet és gasztronómia területeit érintve. A Lővér kempingben többek között olyan neves előadók lépnek fel, mint Azahriah, Halott Pénz, Korda György és Balázs Klári, Majka, Dzsúdló, Beton.Hofi, Follow the Flow, Quimby, valamint a Kruder & Dorfmeister páros. A zenei élmények mellett gasztronómiai különlegességek is várják a vendégeket, például a Street Kitchen által felvonultatott Food Truck konyhák kínálata.

A programok színes palettája napközben és esténként is kínál izgalmas lehetőségeket. A Telekom PodcastFest keretében különleges beszélgetésekre kerül sor, melyeknek résztvevői között számos neves személyiség szerepel, többek között Áder János, Puzsér Róbert, Kadarkai Endre és Tóth Gabi.

Az irodalmi programokat sem hanyagolják el, hiszen olyan neves írók látogatnak el a városba, mint Grecsó Krisztián, Parti Nagy Lajos és Nyáry Krisztián. Az irodalmi beszélgetéseket követően dzsesszkoncertek színesítik az esti programokat.

A SopronFest nem csupán szórakozást kínál, hanem fontos társadalmi és környezetvédelmi üzeneteket is közvetít. A fenntarthatóság jegyében kiállítások, workshopok és edukációs programok is helyet kapnak a rendezvényen. Az úgynevezett Miyawaki-erdő ültetése, melyben Áder János is részt vesz, kifejezi a rendezvény elkötelezettségét a környezetvédelem mellett.

Sopron polgármestere, Farkas Ciprián kiemelte, hogy a SopronFest közös siker, melyre minden soproninak büszke lehet. A város összefogása és támogatása nélkül nem valósulhatna meg ez a rendkívüli kulturális eseménysorozat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .