A siker kék hullámain

 

A siker kék hullámainA Duna-menti országok összefogásának jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2011-ben soros Európai Unió magyarországi elnökségének fő programja az Európai Unión belüli Duna-menti országok összefogása és ezek helyének, szerepének megtalálása a közös Európai Unió érdekében.

 

 

Ennek egyik fontos eleme a Dunára alapozott turisztikai összefogás, amelyet már 40 évvel ezelőtt felismertek és 1970-ben létrehozták hét ország részvételével a Duna-menti országok turisztikai egyesülését. Ma már 10 tagot számlálnak, úgy hogy a ténylegesen Duna-menti országok mellé csatlakozott megfigyelőként Moldova és Bulgária, valamint pártoló tagként Casinos Austria.

A Dunát oly sok jelzővel illették és oly sok alkotót megihletett. Történetek, legendák, mesék, zenék foglalják keretbe e nagy folyót – sugallták a Duna ihlette életérzést.

1998-ban létrehozták közös marketingegyesületüket bécsi székhellyel és napjainkban a Danube Tourist Commission vezetésével jelennek meg nemzetközi kiállításokon, vásárokon – legutóbb, a bécsi actb-n voltak jelen és tűnt fel a nagy Kék Duna hullám logó.

1998-ban csatlakozott hozzájuk a Majna-Duna Csatorna is és egyes desztinációkban együttesen kampányolnak.

Fő feladatuk az egyre fejlődő dunai turizmus bemutatása, a turista hajók népszerűsítése, az elmúlt évben már 225 ezer vendég utazott ezeken a luxushajókon.

Kiadványokat is támogatnak, nemrégiben jelent meg a Danube River Sales Guide, évente hatszor küldik el e-mailen a hasznos információkat, mint egy 1800 partnerüknek, kiadtak egy könyvet a Duna-menti országok római kori emlékeiről.

Ez év június 29-én tartják a Duna Napot, amellyel szeretnék felhívni az európai és tengerentúli érdeklődők figyelmét a dunai turizmusra.