Budapest legdrágább italai

Rövidital, koktél és pezsgő a budapesti szórakozóhelyek kínálatából azoknak, akiknek a pénz bohókás játékeszköz csupán.

Daiquiri

Daiquiri 15

Hol? Boutiq’ Bar
Mennyiért? 28 500 Ft
Mennyiség: 1 pohár

Igyunk egy ütős koktélt! Nagyon-nagyon finom lesz, de készüljünk fel a sokkra, amikor hozzák a számlát. A Boutiq’ Bar agyszüleménye ugyanis közel harmincezerbe fáj, ezért azonban olyan alapanyagokat kapunk, amelyek indokolttá teszik az árképzést. Idézünk az itallapról: Extrém drága Havanna 15 éves, madagaszkári vanília szirup, lime és barlangvízből készült speciális jég. A 925-ös ezüstből készült díszítőpálca a koktél rendelőjének a tulajdona. Na de milyen barlangvíz az, kezi’ csókolom? Ugye nem Aggtelekről való?

Hennessy Richard

Hol? Bacardi Original Bar
Mennyiért? 67 940 Ft
Mennyiség: 4 cl

Nem tartjuk valószínűnek, hogy sokszor nyílik ki az üveg, ez a Henessyk hercegének tartott konyak (a Timeless még extrémebb árképzésű, igazi kuriózum) négycentenként ugyanis a hetvenezer forinthoz közelít. Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg nem nagyon akarsz ebből mindenkinek fizetni egy kört, de ha már ezt rendeled, akkor talán pont letojod, hogy a többieket meghívod-e vagy sem.

Cristal Louis Roderer

Hol? Mix Club
Mennyiért? 149 900 Ft
Mennyiség: 0,75 l

Egy üveg a világ egyik legkúlabb pezsgőjéből, és nem lesz gondod a csajozással aznap este. Mondjuk ha van ennyi pénzed egy üveg színtiszta finomságra, akkor már a palack megvásárlása nélkül is jobban tapadhatnak rád az aranyásók a szórakozóhelyeken, mint a mocsok egy indokolatlanul tuningolt Ladára egy rögtönzött falusi ralibajnokságon. Ha Cristallal akarsz villantani, természetesen mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, de a Nyugati mellett nyugodtan megteheted, ha úgy érzed, szükséged van rá.

/player.hu/