Fekete szemek ejtették rabul a chocoMe-t

Pár napja bemutatta új, kávés kollekcióját a chocoMe. A kézzel készült, „személyre szabható”, magyar táblás sikercsokoládé új feltétekkel – kiváló minőségű kávészemekkel bővült.

 

{module 221}

A kávébab majdnem annyi összetett aromát tartalmaz, mint a kakaóbab, számbeli hiányosságait pedig remekül pótolja az intenzitásával. Mi történik, akkor, ha vegyítjük őket? Vadonatúj ízek jönnek létre, vagy egy „babfúzió” során ezek kioltják egymás összetevőit? A chocoMe nagy megelégedettségére az előbbi következett be annyi új ízárnyalattal, hogy egy teljes kollekciónyi chocoMe kávés csokoládékreáció álljon össze.  

„Optimisták voltunk: egyrészt azért, mert rengetegen szeretik a kávét és a csokoládét, amelyek jól passzolnak egymáshoz, valamint egyéb feltétekkel kiegészítve (liofilizált gyümölcsök, kandírozott virágszirmok, csonthéjasok, fűszerek) tökéletes harmóniát is alkothatnak”- mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. 

A chocoMe három különleges kávét tett elérhetővé a feltétei között: 

1. A Galápagos-szigetekről származó tört kávészemek az éles szögben beeső egyenlítői napsugaraknak köszönhetően szokatlanul nagyméretűek, a vulkanikus termőföldtől és az egyenlítői éghajlatra jellemző egyenletesen eloszló nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően pedig nedvdúsak. A bourbon fajtájú arabica kávészemek speciális pörkölésüknek köszönhetően kevésbé testesek, ám enyhén citrusos ízviláguk és gazdag, karamelles aromájuk „beteríti” a csokoládékat. 
2. A kézzel válogatott etióp yirga kávészemeit nem véletlenül nevezik a kávék gyémántjának: egyszerre hordozza magában a citrusos és a bogyós gyümölcsösség meghatározó aromáit, melyek a markáns savakkal keveredve valósággal elborítják az ízlelőbimbókat. 
3. A kolumbiai gaitana kávészemeit a vajas, kakaós, barnacukros gerinc mentén kitüremkedő virágtónusok dominálják. Magában hordozza a magas fennsíkok frissességét, és bár csak közepesen mondható testesnek, mégis hosszan lecsengő utóízt hagy a szájban. 

A kávés kollekció összeállításánál az ország egyik legjobb baristája, kávészakértője- és oktatója, “legjobb kávéházának vezetője “ (1927 – a Kávé Háza) Tóth Sándor segédkezett – gazdag elméleti előadásban, illetve a gyakorlatban négyféle különleges és más-más eljárással készült kávéval.

{module 221}