Kulináris élményműhely, ízlabor: új fogalmak a vendéglátásban

új fogalmak a vendéglátásbanNagy fába vágta a fejszéjét Kovács Károly üzletember, a Szent Tamás, a Hegyközi Manufaktúra és a Gusteau Élményműhely megálmodója. Elképzelését a Tokaj-hegyaljai borvidéken valosította meg. Ennek több oka is van. Legnyomósabb indok, hogy a vidék szülötte. A másik nem elhanyagolható szempont maga Tokaj, mely a világ első zárt borvidéke, 2002 óta a Világörökség része, méghozzá a borai miatt.

{module 221}

A nagy lélegzetű vállalkozás alapja is ez. A tokaji bor.

A Szent Tamás Pincészet jelenleg 9 dűlő termésével dolgozik, ezeknek a 70%-a Mád legjobbnak tartott dűlőiből származnak. Ifj. Szepsy István személyében egy lelkiismeretes, komoly borász vezeti a Szent Tamás Pincészetet. Nem esett messze az alma a fájától, hiszen édesapja, Szepsy István világszintre emelte a tokaji borok minőségét, ezzel szerezve ezeknek a fajtáknak hírnevet és elismertséget.

Szent Tamás PincészetEzekhez a borokhoz viszont jól megkomponált, minőségi étkek járnak. Helyszíne a Tokaj esszenciájaként is számon tartott Mád lett, ahol a Mádi Udvarház ad helyt borebédeknek, borvacsoráknak. Az ételeket szakértő csapat alkotja, az ételköltemények mindig a borokhoz készülnek. Az összekóstolás minden esetben a borásszal együtt történik – ha kell, többször is – , s csakis a legkiválóbb párosítások kerülhetnek a vendégek asztalára. A szolgáltatásokat mindenki igényének és lehetőségeinek megfelelően veheti igénybe.

A Hegyközi Manufaktúrát abból az elhatározásból hozták létre, hogy a jelennek átadja és tanítsa, az utókornak megerősítse a magyar kézimunka egyediségét. A vidék gyümölcseiből, hazai és európai receptek alapján készülnek a legfinomabb dzsem és gomba termékek, vagy akár egy jó pálinka főzet.

jelenleg 9 dűlő termésével dolgozikEnnek az összetett vállalkozásnak a célja a vidék szépségének, múltjának és hagyományainak, kultúrális örökségének bemutatása. Tiszteletre méltó törekvésük a térség fejlődésének meggyorsítása.

Hogyan? A Gusteau érzés megteremtésével, mely egyben a mottó is:”olyan gasztronómiai élmény megteremtése, ahol vendégeink az adott környezetben rejlő kincseket megízlelhetik, történetükbe bepillantást nyerhetnek, átjárhatja őket a hely szelleme és úgy kerülnek harmóniába az őket ért benyomásokkal, hogy azok maradandó emléket hagynak bennük.”

További nagyon sok sikert kívánunk mindehhez!

További fotók a GSZT Facebook oldalán

{module 221}