Ülésezett a Magyar Szállodaszövetség Választmánya

Magyar SzállodaszövetségFebruár 16-án a Courtyard by Marriott Budapest City Center szállodában tartotta meg az idei év első választmányi ülését a Magyar Szállodaszövetség. Ezen áttekintették az aktuális piaci helyzetet és a régióvezetők a saját tapasztalataikkal egészítették ki a Szövetség 2010 évi trendriportját (lásd www.hah.hu) és valószínűsítették a 2011 évi kilátásokat.

A január-februári hónapok várhatóan a tavalyi év első két hónapjának forgalmi számait eredményezhetik; a főváros ötcsillagos szállodáiban az uniós elnökségnek is köszönhetően a tavalyinál jelentősebb bevételekre számítanak. Vidéken sok múlik azon, hogyan alakul az idei üdülési csekkforgalom és mikor indulhat el útjára a Széchenyi Pihenőkártya. A választmányi tagok megvitatták a legfontosabb lobbi témákat, így a fővárosi idegenforgalmi adó várható alakulását, a fővárosi TDM szervezését és a folyamatban lévő taktikai kampány (Budapest Winter Invitation) eddigi eredményét. Az első három hónap tapasztalatai alapján a BWI várhatóan a tavalyinál lényegesen több vendégéjszakát közvetít a fővárosi szállodákba.

Szorgalmazzák, hogy minél előbb hasonló taktikai kampány induljon a vidéki szállodák forgalmának serkentésére bel- és külföldön. Beszámolót hallgattak meg a Hotelstars Union nemzetközi minősítési-osztálybasorolási rendszer bevezetésének kezdeti tapasztalatairól; február 16-ig 10 magyar szálloda kapta meg a nemzetközi minősítését és további 105 szálloda regisztrált minősítésre (www.hotelstars.hu).

Az ügyvezetés javaslatára a Választmány elfogadta az előterjesztést, hogy a Szövetség a májusi, XXXV-ik Közgyűlését követően, amelynek helyszínét március 1-én hirdetik ki, névváltoztatással Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) néven folytassa munkáját, ezzel is szignalizálva, hogy a Szövetséghez immár közel 800 szállodai- illetve független étterem tartozik. A Közgyűlést megelőzően a Szövetség 7 régiójában Régiós Értekezleteken vitatják meg a tagok az aktuális kérdéseket.