Kulturális Túra – Észak-Magyarországra látogatott a „Nyugat Itthon”

A „Nyugat Itthon” rendezvénysorozat harmadik eseményén az észak-magyarországi régióba kalauzolták az érdeklődőket. A rendezvényen Herczku Ági, Pál István Szalonna, Dr. Csernus Imre, Hrutka Róbert, Kálloy – Molnár Péter és az Állami Népi Együttes is részt vett a Hagyományok Házában március 27-én.

Kulturális Túra

Hegyvidéki régiónk az ország esszenciája, számtalan egyedülálló értéket rejt. A legősibb barlangokat, a leghíresebb várakat, a legszínesebb népviseleteket, a legtöbb világörökséget, az egyetlen természetes barlangfürdőt, a legtisztább levegőjű klimatikus gyógyhelyeket és kiváló borokat egyaránt.

Az emberi civilizáció az őskortól ismeri ezt a területet, és azóta számtalan Európa- és világszerte híressé vált értéket hozott létre: templomokat, várakat, kastélyokat, lakóépületeket, kincseket és művészeti alkotásokat. Nem meglepő tehát, hogy a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör harmadik közös estjére a Hagyományok Házában került sor. A régió kulturális értékeinek bemutatásában az irodalom mellett ezúttal hangsúlyos szerepet kapott a zene és a tánc. A páratlan és sok helyen érintetlen természet hegyekkel, erdőkkel, folyókkal, tavakkal, tágas mezőkkel nyújt számos lehetőséget a teljes kikapcsolódásra, az aktív időtöltésre, sőt az extrém sportolásra is. Szerte e vidéken a föld mélyéről feltörő termálforrások nyújtanak enyhülést testnek és léleknek. A régió szőlőművelésre kiváló földje és klímája, valamint hozzáértő borászok keze munkája adja az ország híres borait.

Kulturális Túra

A Nyugat Itthon rendezvénysorozatot havonta, budapesti helyszíneken tartott önálló estek alkotják. Ezeket minden hónapban egy-egy régiónak szentelik. A témához kapcsolódó  irodalmi és zenei alkotások előadásaival az adott tájegység hangulatát igyekeznek megragadni.

A kulturális programok bemutatásában többek között Kozárd, Hollókő, a Cserhát, a Börzsöny, Buják, Drégely vára, a Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő, a Diósjenői erdei szabadidőpark, az Ipoly Erdő Zrt. és a Katalinpusztai Kirándulóközpont vesz majd részt.

Kulturális Túra