Befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A csaknem 420 millió forintos beruházásnak köszönhetően új fogadóközpont épült és létrejött a Száhel bemutató épület oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat. Az új létesítményeket pénteken adták át.

Az önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című projekt részeként valósította meg a miskolci állatkert felújítását.

A miskolci állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit még Miskolc Városi Vadaspark néven. Az intézmény azóta is folyamatosan fejlődik, az állatállomány is rendszeresen bővül, most azonban története egyik legnagyobb fejlesztését mutathatja meg a közönségnek.

Az új fogadóközpont immár komplex szolgáltatásokkal várja az állatkert vendégeit, akik két új főlépcsőn és a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül közelíthetik meg az épületet. A mostani fejlesztés másik kiemelt eleme az úgynevezett Száhel bemutatóház lett. A 200 négyzetméteres komplexumban igazi „sivatagi-show” kel életre, látható lesz ott oroszlán, de helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz. Az épületben emellett kialakítottak egy belső madárröpdét, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület életközösségének minél teljesebb képét mutathassák be.

A Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó miskolci állatkert fejlesztése 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A fotón Borkuti László, a miskolci önkormányzat közművelődési és turisztikai tanácsnoka, Orosz Eszter, a Midmar Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője és Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése befejezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón az intézmény bejáratánál 2021. április 30-án.

MTI
fotó: Vajda János MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .