Szívem csücske Kecskemét

Szívem csücske KecskemétNagyné Vass Éva pár éve a kecskeméti fürdőfejlesztési program egyik zászlóvivője volt, ma pedig az ország turizmus- marketingjéért felelős állami vállalat a Magyar Turizmus Zrt. gazdasági igazgatója. Naná, hogy a Bajai Halfőző Fesztiválon kérdeztük általában és konkrétan:

{module 221}

– Kérem, mutassa be a Magyar Turizmus Zrt koncepcióját Bajáról, Bács-Kiskun-ról és az Alföldről!

Ennek a térségnek, a régiónak a marketing elképzelése beleilleszkedik az országos stratégiába és társaságunk taktika kampányainak sorába. Az idei év is a vizekről szól, de egy kicsit próbáltuk másként megfogalmazni a küldetésünket és így a föld alatti vizek országaként megkülönböztetni Magyarországot a versenytárs desztinációktól.

Tulajdonképpen ez Bajára is igaz, bár nem igazán föld alatti, hanem földfelszínen lévő vizei vannak, hiszen gyönyörű ez a zug, ami a Sugovica és a Duna találkozásánál található. Egyébként pedig a régió borkínálata sem elhanyagolható, amiről azt gondolom, hogy nagy perspektívával rendelkezik. A régió borászatát mindenképpen szükséges promótálni, hiszen méltán lehetnek rá büszkék.

– Tudna mondani a borvidékről egy borászatot?

Igen, elsősorban Koch Csaba borait ismerem és látom, hogy itt külön sátorral is képviseli magát a borászat, így mindenképpen meg fogom kóstolni a boraikat. Valójában van mit javítani ennek a borvidéknek a bormarketingjén, de akkor szép egy feladat, ha van benne kihívás.

– Bács-Kiskun megyében Kecskeméten zajlik a legjelentősebb turisztikai fejlesztés, hiszen egy új fürdőkomplexum mellett több szálloda is épül. Milyen támogatásra számíthatunk a Magyar Turizmus Zrt. részéről?

Nagyon nagy figyelemmel fordulunk minden fürdőfejlesztés felé, a kecskeméti nekem a szívem csücske is, hiszen részt vettem ennek a koordinálásában. Ma már a web-en keresztül lehet elérni az utazóknak, érdeklődőknek a jó részét, ezért a honlapjainkon keresztül is (Nemzeti Turisztikai Adatbázis) elérhetővé tesszük a turisztikai szolgáltatókat és Magyarország turisztikai kínálatát.

Ezen kívül nyomtatott kiadványainkban is biztosítunk megjelenést a turisztikai szolgáltatók számára, akik részt vehetnek velünk együtt azokon a turisztikai vásárokon is, ahol a nagyközönség és a turisztikai szakma megjelenik.

– Albel Andor –Wellness SPA című könyvében olvasható, hogy az alföldi turizmusra az elmúlt évtizedekben tulajdonképpen alig-alig fordított az ország. Ebben a tendenciában várható-e az MT Zrt költségvetésében bármilyen ellépés? Hiszen az elmúlt évtizedben az Alföldre az MT Zrt költségvetésének alig 1-2 százaléka jutott.

Azt tudom mondani, hogy az idén, tulajdonképpen egyenlő mértékben kaptak a régiók támogatást. Tehát azt a forrást, ami a rendelkezésünkre állt, majdhogynem egyenlően osztottuk el és nem kapott nagyobb támogatást a Balaton, vagy a Nyugat-Dunántúl, mint az Alföld. Számunkra is fontos az, hogy az itt lévő szolgáltatókat piacra tudjuk segíteni.

– Az MT Zrt. költségvetése milliárdos nagyságú, ez azt jelenti, hogy az elmúlt évek, évi 30-40 milliós támogatása helyett az idén legalább több százmilliós támogatást kap az Alföld?

Tulajdonképpen igen, bár az idei évtől a Magyar Turizmus Zrt. megpróbálta a forrásokat koncentrálni, és központilag promótálni a régiókat is. Tehát a saját hatáskörben elkölthető összeg kevesebb, mint az elmúlt években, de a központilag a különböző régiók ország-marketingjére fordított pénzösszeg sokkal több.

Egyébként, pedig a zászlónkra tűztük a „Szívedhez legközelebb” szlogent, amellyel a belföldi utazókat próbáljuk megszólítani az érzelmeikre is hatva, hogy maradjanak az országban és itt költsék el a pénzüket.

/hiros.index/

{module 221}