II Nemzeti Vallásturizmus Fórum 2023

II Nemzeti Vallásturizmus Fórum 2023

A vallásturizmus, mint kiemelt turisztikai ágazat, további erősítésére fókuszál a II. Nemzeti Vallásturizmus Fórum, melyet Debrecenben rendeznek meg. A kétnapos eseményen egyházi, állami és világi szakemberek gyűlnek össze, hogy egyeztessenek arról, hogyan lehetne tovább fejleszteni ezt a turisztikai szegmenst.

A debreceni Református Kollégium ad otthont a rendezvénynek, ahol a résztvevők az egyházi értékkincsek mindennapi feladatainak koordinálását vitatják meg. A rendezvény témakörei között szerepel a kommunikáció és az adminisztráció, melyek kiemelt jelentőséggel bírnak a vallásturizmus fenntartható fejlődése szempontjából.

A vallásturizmus nem csupán vallási helyszínek látogatását foglalja magában, hanem egy komplex turisztikai élményt nyújt, amely magában foglalja az egyházi kultúra, hagyományok és vallási események megismerését. Ez a fajta turizmus nem csupán kulturális gazdagságot nyújt a látogatóknak, hanem jelentős gazdasági hatásokkal is járhat.

Az ilyen jellegű fórumok kiemelkedő fontosságúak lehetnek abban, hogy a vallásturizmus fejlődése ne csak a turisták számára hozzon élményeket, hanem az adott terület gazdaságára is pozitív hatással legyen. Az egyházi, állami és világi szakemberek összefogása segíthet abban, hogy a vallásturizmus fenntartható és jövedelmező legyen mind a turisták, mind a helyi közösségek számára.

A fotón Nacsa Lőrinc, a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztos (jobbra) beszél a II. Nemzeti Vallásturizmus Fórum megnyitója utáni kerekasztal beszélgetésen a Debreceni Református Kollégium dísztermében 2023. november 27-én. Mellette Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Ternyák Csaba, a Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegye érseke és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke (balról jobbra). Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .