EQ – érzelmi intelligencia

Egyre többször lehet hallani, hogy az EQ (érzelmi intelligencia) fontosabb, mint az IQ.Vajon miért? Mit is jelent az EQ? Ebbe a fogalomba beletartozik az önismeret, az önuralom, a kitartás, a beleérző képesség, a társas kapcsolatokban való jártasság. Az értelem és az érzelem közötti átjárás.

 

{module 221}

Befolyásolja a kreativitást, döntéshozatalt, hatékony munkavégzést, és ennek segítségével tudjuk felismerni, valamint a megfelelő módon kezelni mások érzelmeit.
Az érzelmi intelligencia szintünk fejleszthető. És fejleszteni is kell. Miért? Mert ez az a tulajdonságunk, amelyre nem csak a munkahelyünkön, hanem az élet minden területén szükségünk van.

Mindenkinek fontos az érzelmi intelligencia fejlesztése, aki kisebb-nagyobb közösségben dolgozik, aki emberek vezetésével – kiszolgálásával foglalkozik, valamint azoknak, akik szeretnék tudatosabban és eredményesebben irányítani a körülötte lezajló eseményeket, és a saját kapcsolatait, ezáltal a saját életét is.

Érdemes fejleszteni, hogy olyan ember váljék belőlünk, aki: képes átlátni a magánéleti valamint a munkahelyi kudarcainak – sikereinek okait, helyesen tudja felmérni mások érzelmi állapotát, kezelni tudja a különböző érzelmi okokból kialakuló konfliktus és stressz helyzeteket, sikeres munkahelyi, valamint magánéleti kapcsolataiban. Megérti a saját személyiségének különböző aspektusait. Hatékonyan tud másokat motiválni.

{module 221}